Lansink bv gaat in opdracht van Bimo Bouw het glas en schilderwerk uitvoeren van 17 woningen in Utrecht Leidsche Rijn.Er worden 13 woningen type de Lanen gerealiseerd, waarvan er 9 woningen aan de Prof. Jan Bronnerlaan en 4 aan de André Voltenlaan. Van type de Brink worden 4 woningen gerealiseerd op de hoek van de André Voltenlaan en de Jan Wolkerssingel.

De Lanen zijn een statige entree tot de stad; een plaats voor ontmoeting. Bankjes onder de bomen, een boek in de zon. Uitzicht op fraaie beelden. We zien chique hoge panden, grote herenhuizen. De elegante omlijsting van Singelkwartier. Hier ontstaat een buurt met een, volgens Guliker Architecten: ‘voor hedendaagse begrippen bijzondere statuur’. Deze komt tot uiting door een parkachtige omgeving, maar ook monumentale details als statiebalkons en raamomlijstingen.

De stadswoningen type de Brink zijn absolute blikvangers met een bijpassende luxe uitstraling in een eigentijdse architectuur. De stoere terugliggende steenlagen roepen hierinneringen op aan oude stadsmuren, terwijl de bordestrap met verhoogde voortuin, de hoge ramen, de fraaie Franse balkons en het statige sierhek Parijse tijden laten herleven. Combinaties van ouderwetse grandeur en moderne bouwstijl en -kwaliteit.

Opdrachtgever:
Bouwfonds ASR

Architect:
Gulikers architecten

Realisatie:
Bimo Bouw B.V.

Inlichtingen & Verkoop:
Bouwfonds ASR
De Brand 30
3823 LK  Amersfoort
T 033 453 41 53

verkoop.asr@bouwfonds.nl

www.bouwfondsasr.nl

www.singelkwartiergrauwaart.nl