Het Witte Huis aan de Oldenzaalsestraat te Enschede

Prachtig Rijksmonument in Enschede

Deze prachtige villa is omstreeks 1907 ontworpen en gebouwd.
In 2007 / 2008 is de villa gedeeltelijk gerenoveerd.
De Witte Villa is een Rijksmonument!

Lansink Bv is al jaren lid van stichting Cultureel Erfgoed Enschede, daarnaast is Lansink aspirant lid ERM schilders. Dit is een keurmerk voor schilders die zich toeleggen op het restaureren van monumenten en hiervoor  is de URL 4009 ‘Historisch schilderwerk’ ontwikkeld.  Als certificaat houder moet men voldoen aan de eisen van zowel de Uitvoeringsrichtlijn als de Beoordelingsrichtlijn.

De opdracht om bij dit monument het glas te vervangen door Fineo glas past volledig binnen de strategische keuzes die Lansink gemaakt heeft waarbij het vakmanschap en verduurzaming centraal staan. Fineo is dun, vacuüm isolatieglas en daarmee geschikt voor renovatie- en restauratieprojecten.
Door de hoge isolatiewaarde en dunne opbouw is dit glas prima in monumentale ramen te plaatsen, zonder of met minimale aanpassing van kaders. Met deze isolerende beglazing houden we vastgoed actueel, bruikbaar en betaalbaar voor de toekomst. Ca 360 ruiten worden in het najaar van 2023 vervangen en aansluitend wordt het schilderwerk van de ramen uitgevoerd.

Al met al een prachtige opdracht!