Lansink bv heeft het kunstwerk van het fietstransferium uitgevoerd. Voor het kunstwerk t.b.v. de nieuwbouw van Doornroosje Nijmegen presenteerde beeldends kunstenaar Jan van der Ploeg de ontwerpen voor de schildering van de vloer, de wanden, pilaren van het fietstransferium.

Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van een combinatie van 10 kleuren. De kleuren zijn zo gekozen dat zij een contrast vormen en tevens in harmonie zijn met het reeds aanwezige kleurenplan van de nieuwe architectuur.

De schildering op de vloer begint bij de binnenkomst van het fietstransferium. De schildering beslaat het gehele vloeroppervlakte. De kleurbanen op de vloer zetten zich door op de omringende wanden van het fietstransferium.

De kleur van de pilaren volgen de kleurbanen op de vloer. De vlakken waar de fietsenrekken worden geplaatst  zijn in de compositie uitgespaard en blijven grijs alsmede het fietscompartiment bewoners SSHN.

jan van der ploeg

beeldend kunstenaar

Jan van der Ploeg
Beeldend kunstenaar

Geboren: 1959, Amsterdam
Werkveld: Beeldend kunstenaar
Website: www.janvanderploeg.com

‘Ik kies altijd voor een naar buiten gerichte aanpak.’

Jan van der Ploeg is schilder van monumentale muurschilderingen in musea zoals in het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen , Gemeentemuseum Den Haag en het Stedelijk Museum Amsterdam. Zijn werk was onder meer te zien in de tentoonstelling ‘MINUS SPACE’ in P.S.1, New York, het Hammer Museum in Los Angeles en in diverse kunstinstituten en galeries in Amsterdam, Basel, Berlijn, Chicago, Den Haag, Haarlem, Houston, Keulen, Milaan, Parijs, Sydney, Wellington, New York. In 2009 verscheen de monografie ‘Jan van der Ploeg – Wallpaintings 2005 – 2009’. Hij organiseerde een groot aantal tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Onlangs zijn verschillende monumentale projecten van Van der Ploeg opgeleverd voor onder meer in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, de Nederlandse Ambassade in London en bij Baker Botts in Houston.